Vykort från Hongkong

Hej på dig, och god fortsättning!

Jag befinner mig på resande fot. Efter mellanlandningar i Stockholm och London är Hongkong min nuvarande destination.

Vi – jag har lämnat landet med familjen i sällskap – har hunnit avverka två dagar i Hongkong. Här har det första dagen handlat om prioritet på sightseeing och shopping (Ulf Lundells senaste skiva “Trunk” marknadsförd med “new release” i en CD-butik – bara en sån sak) och andra dagen Ocean Park (som innehöll allt mellan en hisnande linbanefärd och möten med pingviner).

Min första bekantskap med Hongkong är uteslutande positiv; vackra vyer där land möter hav, där båtar och broar trängs mellan berg och skyskrapor, ett skönt klimat med sol och utan slask, vänliga människor, och sagolik mat (om du inte har ätit en eldig skaldjurssoppa vid hamnen i Hongkong så har du inte ätit en eldig skaldjurssoppa).

Jag förstår att det febras hemma kring finalen i juniorvärldsmästerskapet, men i Hongkong har jag inte hittat någon annan som bryr sig (utöver Paul, men han får anses som diskvalificerad i det sammanhanget).

Det känns, faktiskt, riktigt skönt att vara så avkopplad och ouppkopplad som jag varit de senaste dagarna.

Jag sitter och skriver dessa rader på flygplatsen i Hongkong, i väntan på ett flygplan som ska ta oss ännu längre åt sydost på världskartan.

Eventuellt postar jag fler såna här digitala vykort längs resans gång, om andan faller på och resvägen samtidigt korsar trådlösa nätverk vid lämpliga tillfällen.

Ha det så bra så länge, var du än är, vad du än gör.

 

Posted in Resor
Kategorier