Tre Kronor – elva guld och tolv förbundskaptener

Det närmar sig nedsläpp för den första av mina två böcker som Idrottsförlaget ger ut i höst, “Tre Kronor – elva guld och tolv förbundskaptener”.

Jag har arbetat intensivt med boken under våren. Det var naturligtvis skoj att det blev en positiv slutknorr när jag gästade den andra VM-veckan i Globen i maj och Tre Kronor då vände ett hotande fiasko till succé med att gå hela vägen till VM-guld.

Det är en bok i A4-format som spänner över 237 sidor i fyrfärg. Bland många andra ställen går boken att köpa HÄR hos Jonas Fahlman Media AB till priset 399 kronor.

När boken släpps till veckan blir det diverse releaseaktiviteter i både när och fjärran.

Onsdag den 25 september klockan 16.30 har vi nöjet att bjuda in till en öppen presskonferens på Akademibokhandeln i Skellefteå (före detta Lagergrens/Bokia) dit såväl mediarepresentanter som allmänhet är varmt välkomna. På denna release kommer även två världsmästare från Skellefteå AIK att medverka för intervjuer och signeringar: Lennart ”Klimpen”Häggroth (VM-guld 1962) och Jimmie Ericsson (VM-guld 2013). Vi håller på i ungefär en timme.

Från och med fredag den 27 september till och med söndag den 29 september kommer jag att befinna mig på Bokmässan i Göteborg för att lansera boken i Idrottsförlagets monter, B02:49 som den benämns. 27/9 klockan 17.00-18.00 signerar jag boken. 28/9 klockan 12.00-13.30 signerar jag boken tillsammans med Leif Boork och Leif “Honken” Holmqvist och intervjuar samtidigt denna legendariske förbundskapten och denne legendariske landslagsmålvakt. 29/9 klockan 11.00-12.00 signerar jag boken.

Hoppas vi ses i samband med något av dessa arrangemang, antingen i Skellefteå eller i Göteborg.

Själva innehållet i boken då?

Ja, baksidestexten ger den mest heltäckande beskrivningen:

Tre Kronor anses generellt vara Sveriges folkkäraste landslag. Det svenska ishockeylandslaget har genom åren bjudit på såväl magiska högtidsstunder som fruktansvärda fiaskon.

Legendariska guldhjältar ger, exklusivt i boken, sin syn på de sammanlagt elva guldmedaljer som Tre Kronor samlat på sig i de stora internationella mästerskapen OS och VM fram till och med VM-guldet på hemmaplan i Stockholm 2013: Lasse Björn, Lars-Eric Lundvall, Lennart “Klimpen” Häggroth, Håkan Loob, Nicklas Lidström, Peter Forsberg, Mats Näslund, Jonas Bergqvist, Daniel Sedin, Jörgen Jönsson och Henrik Sedin.

Författaren Jonas Fahlman har dessutom åkt land och rike runt och träffat tolv förbundskaptener för Tre Kronor som spelat centrala roller och kan sin historia: Kjell Svensson, Hans “Virus” Lindberg, Bengt “Fisken” Ohlson, Anders “Ankan” Parmström, Leif Boork, Curre Lindström, Conny Evensson, Curre Lundmark, Kent Forsberg, Hardy Nilsson, Bengt-Åke Gustafsson och Pär Mårts.

Resultatet av samtalen får du i boken i form av öppenhjärtiga intervjuer om svunna tider. Det bjuds på sköna stories, intressanta resonemang kring ledarskap, och både små och stora hemligheter som legat bakom framgångarna.

Samtidigt har alla medaljer har en baksida. I de unika mötena talar förbundskaptenerna även ut om sina liv i ett vidare perspektiv – och olika typer av svarta stunder som kantat karriärerna för samtliga.

Det här är det ultimata dokumentet om en av våra mest kända nationalsymboler: “Tre Kronor – elva guld och tolv förbundskaptener”.


Posted in Böcker, Ishockey, Tre Kronor
Kategorier