Tillbaka som tränare

Det är nu klart att jag gör comeback som innebandytränare.

Jag har skrivit ettårskontrakt med Skellefteå IBK för att leda klubbens representationslag i division I Norrland.

Lyckligtvis sammanföll erbjudandet från Skellefteå IBK – där jag har haft förmånen att verka som herrlagstränare under två tidigare sejourer som innehållit massor av glädje – med att mitt eget sug efter att träna ett elitsatsande lag nu återigen är stort.
Genom min nyfikenhet har jag även under mitt tränaruppehåll fortsatt att lära mig mycket om ledarskap. Jag ser fram emot att bidra till att få ihop gruppen på bästa möjliga sätt och att samtidigt jobba med den individuella utvecklingen hos varje spelare.
Jag har under de senaste åren följt Skellefteå IBK:s hemmamatcher med stort intresse från läktarplats i Eddahallen. Det finns enormt mycket talang och potential på många händer och fötter, och jag är övertygad om att Skellefteå IBK:s nye sportchef Arvid Marklund nu lyckas få ihop de sista bitarna som gör att vi kommer att landa i en spelartrupp som består av en massa intressanta namn.
Jag är glad över att klubben också får behålla kontinuitet och kompetens från det tidigare ledarteamet i och med att Rickard Avander fortsätter som assisterande tränare, Jimmy Marklund tar en mer renodlad roll som fystränare, och Peter Svensson kör vidare med sin uppgift som lagledare.
Under måndagskvällen presenterade jag mig själv, min filosofi och vårt upplägg för spelartruppen. Ikväll inleder vi försäsongsträningen och det hårda arbete som ska lägga grunden för att vi förhoppningsvis ska uppnå vårt övergripande huvudmål för den här säsongen: Allsvenskan.
Jag tycker om att vinna, jag är inte alls lika förtjust i att förlora, och det är få saker i livet som kan överträffa kicken av att kliva in i ett segerrusigt omklädningsrum och få glädjas tillsammans minuterna efter att man har fått belöning för nedlagt arbete med att vinna en match…
Nu kör vi!
Posted in Innebandy, Skellefteå IBK
Kategorier