Skellefteå AIK – resan till guldet

Jonas Fahlmans sjätte bok om ishockey tituleras “Skellefteå AIK – resan till guldet”.

“Skellefteå AIK – resan till guldet” är utgiven av Idrottsförlaget i Västerås AB 2013. Det är en bok i A4-format som spänner över 272 sidor i fyrfärg.

 

SÅ KÖPER DU BOKEN:
Priset för boken är 399 kronor hos Jonas Fahlman Media AB. För direktköp – kontakta Jonas Fahlman antingen via mejl (jonas@fahlman.se) eller mobil (070-6185164).
Alternativt sätt in 468 kronor (bok inklusive frakt) på bankgiro 890-0326, märk inbetalningen med den adress som boken ska skickas till, samt eventuella signeringsönskemål, så skickas boken när betalningen registrerats.

 

 

11–8–6–4–3–2–1 – där har du Skellefteå AIK Hockeys slutplaceringar i Elitserien från och med klubbens återkomst till högsta serien 2006. Resultaten i slutspelen har parallellt följt samma mönster, bättre och bättre år för år, till och med SM-guldet 2013.

Så sent som 1997 stod Skellefteå AIK på ruinens brant och kunde inte skylta med mer än ett mediokert representationslag i division I.

Därefter har Skellefteå AIK bit för bit kämpat sig till platsen på tronen i den sista upplagan av Elitserien. Skellefteå AIK blev då det svenska klubblag som vunnit flest matcher under en säsong.

Författaren Jonas Fahlman har följt Skellefteå AIK på nära håll sedan klubbens tidigare enda SM-guld 1978. Under SM-slutspelet 2013 var Fahlman den ende journalisten som på plats bevakade lagets alla 13 matcher som ledde fram till guldet.

Boken ger dig exklusiva intervjuer med spelare och ledare som berättar mer om individernas och kollektivets gyllene resa, och som samtidigt förklarar vad som ligger bakom att klubben vuxit ut till en föregångare inom nyckelområden som ekonomi, organisation och sportslig utveckling.

Det blir intressanta inblickar bakom kulisserna och från det galna guldfirandet – med lite sång, lite dans, lite naket…

Boken avslöjar tidigare okända detaljer kring nyheten som slog ner som en bomb i hockey-Sverige – när tränaren Anders Forsberg plötsligt fick sparken av serieledaren.

Du får läsa hur Skellefteå AIK hyllas av några av sportens största svenskar. Bland mycket annat får du även ta del av ett mejl på liv och död.

”Skellefteå AIK – resan till guldet” är en bok utan slut.


Kategorier