KHL – en hockeyresa i öst

 

“KHL – en hockeyresa i öst” (utgiven av Idrottsförlaget 2010): 249 kr (+69 kr ev frakt).
SÅ KÖPER DU BOKEN:
För direktköp – kontakta Jonas Fahlman antingen via mejl (jonas@fahlman.se) eller mobil (070-6185164).
Alternativt sätt in 318 kronor (bok inklusive frakt) på bankgiro 890-0326, märk inbetalningen med den adress som boken ska skickas till, samt eventuella signeringsönskemål, så skickas boken när betalningen registrerats.

2008 såg en nyskapelse dagens ljus. Det var dags för en ny rysk revolution.

Den här gången handlade det om ishockey: Kontinental Hockey League, KHL.

Den nya ryska ligan är samtidigt ett fenomen som är oerhört oberättat – trots att hela hockeyvärlden är nyfiken på vad det egentligen är som händer där borta i öst?

Jonas Fahlman har rest till Ryssland och Vitryssland för att få veta mer om KHL – och kunna ge unika inblickar om livet i och kring det som snabbt positionerat sig som världens bästa liga på stor rink.

Fahlman var – som ende utländske journalist – på plats när Vjatjeslav Fetisov plötsligt gjorde comeback i CSKA Moskva. Något som efter matchen följdes av en exklusiv intervju med den gamle superhjälten och numera KHL-höjdaren.

Fahlman har under resan i öst blivit stoppad av militär och utskälld av en general manager – men också varmt välkomnats till flera av KHL-klubbarnas innandömen och bjudits på skaldjursrisotto av en VM-skyttekung.

Totalt 19 svenskar spelade i KHL under ligans två första säsonger. Allihopa berättar med egna ord om sina upplevelser, och de har fascinerande stories och spännande åsikter att bjuda på. Du möter även den förste svenske tränaren i KHL, och svensken som fungerar som en spindel i nätet när det gäller att förmedla spelare till klubbarna.

Det blir en och annan hisnande åktur med en och annan taxichaufför som har ett och annat att säga. Med flera. Med mera.

Allt mynnade, till slut, ut i den första boken som skrivits om KHL.

Det här är KHL – en hockeyresa i öst.

 

Kategorier