Alla tiders elitserie

 

“Alla tiders elitserie” (utgiven av Idrottsförlaget 2008): 299 kr (+69 kr ev frakt).
SÅ KÖPER DU BOKEN:
För direktköp – kontakta Jonas Fahlman antingen via mejl (jonas@fahlman.se) eller mobil (070-6185164).
Alternativt sätt in 368 kronor (bok inklusive frakt) på bankgiro 890-0326, märk inbetalningen med den adress som boken ska skickas till, samt eventuella signeringsönskemål, så skickas boken när betalningen registrerats.

 

Säg elitserien – och de flesta förknippar ordet med Sveriges högsta serie i ishockey. Ingen annan svensk serie följs varje år av lika många åskådare totalt sett, och ingen annan svensk serie snackas det lika mycket om land och rike runt som ishockeyns elitserie.

Journalisten Jonas Fahlman har följt topphockeyn på nära håll från barnsben. Han såg sin första elitseriematch på 70-talet, och har sedan 80-talet skrivit om sport i allmänhet och hockey i synnerhet.

I samarbete med Idrottsförlaget berättar han hela historien om allt väsentligt som hänt i och kring elitserien sedan första pucken släpptes hösten 1975 – succéer och skandaler varvas med fiaskon och framgångar.

Boken bjuder bland annat på intressanta anekdoter, nostalgiska tillbakablickar och fyllig statistik.

Dessutom innehåller boken över 30 exklusiva intervjuer med flera av de mest färgstarka spelarprofilerna som bidragit till underhållningen på och utanför rinkarna – från gamla hjältar som Börje Salming, Håkan Loob, Christer Abris och Lars-Gunnar ”Krobbe” Lundberg till moderna stjärnor som Peter Forsberg, Henrik Zetterberg och bröderna Jönsson, Jörgen och Kenny.

Alla 21 klubbarna som spelat i elitserien genom åren behandlas i separata, välmatade avsnitt om sina respektive år i eliten – uppifrån den vinnarvana maktfaktorn Färjestad ner till den vilda uppstickaren Väsby.

Här är den första kompletta storyn om en folkkär 30-plussare – ”Alla tiders elitserie”.

 

Kategorier