Läsligan

Läsligan kallar sig “Skellefteås bästa liga med målet att få idrottande ungdomar i åldrarna 12-18 att förstå vikten av och tjusningen med att läsa”.

När jag för en tid sedan fick frågan om att bli ambassadör för Läsligan, behövde jag inte särskilt lång betänketid för att tacka ja. Lika självklart var det för mig att passa på att marknadsföra Läsligan när jag för några veckor sedan befann mig på Bokmässan i Göteborg med huvudsakligt syfte att lansera min senaste bok.

Skellefteå AIK Hockeys lagkapten Erik Forssell och Sunnanås förra fotbollsstjärna Hanna Marklund är också ambassadörer för Läsligan, och alla initiativ som tas för att öka läsintresset och höja läsförståelsen hos barn och ungdomar tycker jag är värda all support.

Jag har själv en sjuårig son som jag försöker uppmuntra till läsning och stimulera hans läsförmåga på olika sätt – och ställa vissa kontrollfrågor efteråt för att säkerställa att han också förstått och inte bara läst… Jag anser att vi som föräldrar – parallellt med skolan – spelar en oerhört viktig roll i detta viktiga sammanhang. Min filosofi är att man kan, och bör, leda hästen till vattnet, men att man inte kan tvinga den att dricka; det vill säga att man kan, och bör, göra vad man kan för att hjälpa barn och ungdomar att upptäcka läsningens fantastiska värld, men att det i slutändan inte ska vara belagt med några tvång utan måste handla om en lust och nyfikenhet hos individen att ta det sista steget.

Imorgon, onsdag, klockan 11-13, kommer vi att ha ett lunchevent med Läsligan på Stadshotellet i Skellefteå. En av programpunkterna är att jag och Jonathan Hedström kommer att intervjuas kring den aktuella boken “Jonte – rakt från hjärtat”.

Hoppas att vi ses – och hoppas att även du stöttar Läsligan och sprider ordet!

 

Posted in Böcker, Livet, Paul
Kategorier