Jonte – rakt från hjärtat

Det närmar sig nedsläpp för min sjunde bok.

Jag har haft förmånen att få skriva Jonathan Hedströms självbiografi, “Jonte – rakt från hjärtat”. Jonte har hunnit med massor i sitt hockeyliv och har verkligen en spännande historia att dela med sig av. Personligen tycker att en bra berättelse gärna ska innehålla både svärta och glans, och jag är därför nöjd med att den här biografin rymmer både skojiga anekdoter som inbjuder till garv och avsnitt med olika typer av svåra stunder som Jonte för första gången skildrar uttömmande.

Vi kommer att ha en världspremiär för boken på Akademibokhandeln i Skellefteå torsdag den 25 september klockan 12.00, där vi inbjuder till en öppen presskonferens och samtidigt signering för allmänheten med Jonte och mig.

Sedan kommer jag och Jonte att åka till Bokmässan i Göteborg från fredag den 26 september till söndag den 28 september. Ni hittar oss där i utgivaren Idrottsförlagets monter B07:20.

Ytterligare en signering är i nuläget bokad. Lördag den 11 oktober kommer Jonte och jag att befinna oss på Akademibokhandeln i Sundsvall och signera boken där.

Boken går även, efter att den släppts nästa vecka, att köpa i alla välsorterade bokhandlar, såväl fysiska som på nätet.

Du kan även köpa boken direkt av mig – mejla jonas@fahlman.se eller ring mig på 070-6185164 – eller beställa den via min hemsida genom att sätta in beloppet som boken kostar på bankgiro 890-0326 och märka inbetalningen med den adress som boken ska skickas till, samt eventuella signeringsönskemål, så skickas boken när betalningen registrerats. Priset på boken är 299 kronor (+50 kronor i eventuell frakt).

Vad behandlar då “Jonte – rakt från hjärtat”? Ja, baksidestexten på boken ger en tämligen heltäckande beskrivning:

“Jonathan Hedström är ishockeyspelaren som inte lämnat någon oberörd. Jonte har varit älskad av hockeypubliken för sin fräna spelstil, sina sköna garv och sitt spontana sätt i intervjuer. Samtidigt har Jonte även rört upp negativa känslor där han dragit fram och ansetts obekväm genom att säga vad han tycker.

Jonte har spelat ”överallt” på toppnivå i hockeyvärlden: Tre Kronor, NHL, AHL, KHL, SM-liiga, och på flera olika ställen i Sverige. Han har hunnit med det mesta från att göra hattrick i NHL till att vara bänkad i fjärdeligan. Jonte har upplevt stunder av såväl stor glädje som stor sorg – både som idrottsman och människa.

Nu berättar Jonte för första gången hela sin spännande livshistoria – helt utan omskrivningar.

Jonte beskriver öppenhjärtigt de problem med ätstörningar och psyke som drabbat honom, pappans alkoholism och hur kontakten mellan dem brutits, hur det egentligen gick till när han valde Timrå före Skellefteå, utfrysningen när han fick sparken i Luleå, bråken med Challe Berglund, stalkern som förföljde honom i Djurgården, lagkamratens familjetragedi, galna lagfester som spårat ur, det glamourösa NHL-livet, hur det fungerar bakom kulisserna i klassiska CSKA Moskva, vilka pengar som han har tjänat på olika håll, och vilka som är hans favoritmedspelare och hatmotståndare.

”Jonte – rakt från hjärtat” kommer rakt från Jontes hjärta, med Jonas Fahlman som författare.”

 

Posted in Allsvenskan, Böcker, Elitserien, Ishockey, KHL, NHL, Skellefteå AIK, Tre Kronor
Kategorier