En vital 100-åring

Klockan 12.00-13.00 på lördag föreläser jag på Ursvikens bibliotek.

Det känns som en väldigt speciell föreläsning för mig på flera sätt. För det första är jag född och uppvuxen på Ågrensgatan, bara ett slagskott från biblioteket.

Under mina uppväxtår i Ursviken tillbringade jag mycket tid på just detta bibliotek, där mycket av mitt stora läsintresse föddes. I intilliggande Kopparhallen både inleddes och avslutades (?) också min hockeykarriär i skärgårdens dåvarande stolthet CRIF.

Läsandet, skrivandet och idrotten har sedan följt mig genom hela livet.

Som det nu står i programmet för lördagen:

Kl. 12.00 Jonas Fahlman – Ursvikenfödde författaren och journalisten som växte upp ett stenkast från biblioteket kommer och berättar om sin senaste bok “Resan mot guldet” om Skellefteå AIKs resa mot SM-guldet 2013.

Jag kommer även att berätta kring mitt skrivande och mina tidigare böcker i ett vidare perspektiv, och böckerna kommer också att finnas tillgängliga för köp och signeringar efter föreläsningen.

Detta sker med anledning av att Ursvikens bibliotek fyller 100 år – snacka om en vital 100-åring – och du är välkommen att fira med oss under jubileumsdagen på lördag som erbjuder hela detta program med fri entré:

Kl. 10.00 Alf Staflund – Det berättande polisen kommer på besök för att berätta historien om sin far Knut och dennes hårda uppväxt i Ursviken under nödåren då den spanska sjukan härjade som värst i bygden.

Kl. 11.00 Kulturnämndens ordförande Carin Lundberg håller jubileumstal och vi fikar kaffe/saft och tårta.

Kl. 11.30 Den modiga tuppen. Kom och lyssna på en saga och skapa sedan en figur med kulturpedagogen Anna.

Ca kl.12-14 workshop kring sagan, + minibio och ansiktsmålning.

Kl. 12.00 Jonas Fahlman – Ursvikenfödde författaren och journalisten som växte upp ett stenkast från biblioteket kommer och berättar om sin senaste bok “Resan mot guldet” om Skellefteå AIKs resa mot SM-guldet 2013.

Kl. 13.00 Mats Söderlund – Poeten och författaren som spenderat delar av sin uppväxt och skoltid i Ursviken kommer åter för ett besök där han pratar om sitt skrivande under rubriken “Plats, poesi och prosa.”

Kl. 14.00 Varg – Musikern som är född och uppvuxen i Ursviken tar en paus från sin turné med spelningar i Frankrike, Italien och Japan för att komma hem med sina analoga synthar och trummaskiner för en spelning i Ursvikens bibliotek. Vid sin sida har han sin vän Erik Karlsson (Chicagojazzen, Üni Foreman, Noll m.fl).

 

Posted in Böcker, Elitserien, Ishockey, KHL, Livet, Skellefteå AIK, Tre Kronor
Kategorier