Anja Pärson gillar varken Löven eller Luleå

Under de tre första kvällarna den här veckan jobbade jag som konferencier i samband med invigningen av de nya lokalerna hos Skellefteå Bil.

I uppdraget ingick bland annat att intervjua diverse kändisar som gästade tillställningarna; exempelvis Skellefteå AIK-duon Jimmie Ericsson och Pierre-Edouard Bellemare samt målvaktslegendaren Rolf Ridderwall (gamle “Riddarn” tyckte att det var roligare att åka upp nu än på den tiden han spelade).

En kväll var även självaste den abdikerade pistdrottningen Anja Pärson på plats.

Vi språkade naturligtvis kring det som blev sommarens ojämförligt mest uppmärksammade “Sommar”-prat och hennes nya familjeliv med sambon Filippa och sonen Elvis. Vi pratade också om händelser i hennes makalöst framgångsrika karriär - däribland ett blodigt minne från Vitbergsbacken från den synnerligen svunna tid när hon rankade pisten i Skellefteå som svåråkt…

Jag kunde inte heller hålla mig ifrån att styra in snacket med Anja på lite hockey. Anja berättade att Modo är hennes favoritlag samt att hon har en Modottröja hemma - det var mer eller mindre ett krav från Kent Forsberg för att hon och några andra tjejer i det alpina landslaget skulle få biljetter till matcher med “Foppa” i Colorado…

Anja avslöjade samtidigt att hon håller en liten tumme för Skellefteå AIK - tack vare att junioren Oscar Sundqvist, chockdraftad av Pittsburgh i somras, är son till hennes förra skidboss Anders Sundqvist.

Däremot har Anja negativa känslor kring hockeylaget i hennes nygamla hemstad Umeå, Björklöven alltså. När jag och Anja, så att säga före nedsläpp, stod och surrade bara oss två emellan lät hon mig förstå att hon verkligen ogillar Björklöven - för att klubben misslyckats gång på gång med dåliga resultat trots stora resurser och lokalt stöd i Umeå – och även om Anja mjuknade en aning åsiktsmässigt när jag plockade upp pucken på scenen, så stod det fullständigt klart att Anja inte kommer att stå i Lövenklacken i vinter för att hjälpa till att lyfta laget från tredjeligan…

Luleå Hockey var heller inget som Anja gillade, men som tur är så är vi ju andra som bryr oss desto mer om landets nordligaste elitserielag.

Lördagsgodiset som vi nu har framför oss är det som många slarvigt brukar benämna som derby, men som alla söder om länsgränsen vet så finns det bara ett riktigt hockeyderby i dessa trakter och ett sådant utspelar sig mellan Skellefteå AIK och Björklöven (och det lär tyvärr dröja lääääääänge tills vi ser det igen).

Nåja, emotsedda matcher har det i alla fall utvecklats till mellan Skellefteå AIK och Luleå, och jag kallar det nu hellre för vad det på papperet faktiskt är – en seriefinal med 54 omgångar kvar att spela mellan elitserieettan AIK (tre poäng och fyra plusmål) och elitserietvåan Luleå (tre poäng och två plusmål).

Luleå har ju imponerat med åtta raka segrar sedan Skellefteå AIK var uppe en sväng med juniorlaget i augusti och vann busenkelt i fiendeland med 5-2, men om du läser mig så vet du att jag inte tillhör kategorin som hetsar upp mig över träningsmatchresultat eller försäsongsturneringar hit eller dit. I morgon är en annan dag.

Jag ser den stundande härligheten (?) hemifrån tv-soffan och återkommer efteråt här i bloggen.

Om jag dessförinnan överlevt de två milen mellan Skellefteå och Skelleftehamn i Kraftjoggen…

 

Posted in Ishockey, Livet, Skellefteå AIK
Kategorier